0499/83.80.55

Over mij

Open, nieuwsgierig, gevoelig en gepassioneerd.

 

 

Wie ben ik?

Samengevat kan je stellen dat ik open – nieuwsgierig – gevoelig en gepassioneerd ben. Het leven zelf – het wonder van de natuur – de mens – … intrigeren mij. Zowel privé als in mijn job hou ik ervan om de diepgang van het leven aan te raken. Het is geweldig om te leren van nieuwe ervaringen en te groeien/evolueren – als mens, als vrouw, als partner, als moeder, als therapeut,…

Ik hou van (haalbare) uitdagingen, van wat echt is, van het spontane en onverwachte … Ik heb veel hobby’s nl. wandelen – fietsen – reizen – lezen – mediteren – zingen – dansen – …

Mijn loopbaan

Van jongs af aan wist ik dat mijn loopbaan in de humane sector zou zitten. Zowel het lichaam als de geest boeiden mij. Aanvankelijk twijfelde ik tussen kinesitherapie, LO en psychologie. Meteen na het behalen van mijn kine-diploma (in 1987) deed ik ervaring op in verschillende praktijken. Bij Paul Sercu kwam ik voor het eerst in aanraking met de wereld van de osteopathie. Het holistisch denken en de veelheid van de toepasbare technieken gaven mij meer voldoening in mijn werk. De osteopathie verschafte mij vooral meer inzicht in de diverse aandoeningen van mijn patiënten.

 

Toch ontbrak er voor mij iets in de hoofdzakelijk “technische en analytische” behandelingswijze. Gelukkig kwam in 1997 de fasciatherapie mdb op mijn weg. De fascinerende wereld van de fascia’s en de interne beweging verruimden en verdiepten mijn behandelingen. Sindsdien kon ik naast de puur fysieke nu ook meer de psycho-emotionele achtergrond van veel aandoeningen  betrekken in het genezingsproces.

In 2000 volgde ik een 2-jarige opleiding “intuïtieve ontwikkeling” wat mij (en vooral de patiënten) dan weer vooruithielp bij energetische klachten. Het verschafte mij tevens diepere inzichten in de spirituele wereld.

Momenteel blijf ik mezelf continu bijscholen door het volgen van post-graduale cursussen zowel in de osteopathie als de fasciatherapie.

In 1988 ben ik in Mechelen met een eigen praktijk gestart. Deze is gestaag gegroeid waardoor er collega’s bijkwamen. Op heden zijn we met 9 in totaal. Je kan de groepspraktijk bekijken op www.groepspraktijkvrouwvliet.be.

 

 

 

In 2013 breidde de praktijk uit met een extra behandelruimte en een nieuwe wachtplaats. Het is heerlijk om samen te werken zowel binnen de praktijk als met collega′s extern in diverse andere disciplines.

De beëindiging van mijn huwelijk in 2014 had weinig of geen impact op de praktijk. Op privévlak echter is er een ontzettend grote omwenteling in mijn leven gekomen in de loop van 2017.

In mei 2017 ontmoette ik Bruno Ariens, huisarts in Herenthout, met wie ik sindsdien samen ben en woon.

Sedert oktober 2017 ben ik in Herenthout een tweede praktijk gestart, thuis op Punt 36 te 2270 Herenthout.

De wisselwerking tussen de groepspraktijk te Mechelen en de solopraktijk te Herenthout is heel fijn.

 

 

Opleidingen

Kinesitherapie

HTI te Brugge, 1984 – 1987

Thesis: De schouderprothese vanuit kinesitherapeutisch standpunt

Osteopathie

Basisopleiding tot het behalen van het certificaat, RSK, Oostmalle, 1988-1993

Vervolmaking, Fico, Oostmalle, 1994 – 1995

Thesis: De osteopathische behandeling van het hyperventilatiesyndroom met een

vooropgesteld behandelingsschema, Fico, Antwerpen, 1998

Diploma: DO, 1998

Postgraduale opleidingen: jaarlijks Fico, Antwerpen en Pantha Rhei in Nederland

Fasciatherapie mdb

Basisopleiding aan het ICMDB te Drongen, 1997 – 2000

Seminarie i.v.m. baby’s in Parijs , 2000

Thesis: Fasciatherapie bij de behandeling van huilbaby’s, 2003

Diploma: 2005

Postgraduale opleidingen te Drongen sinds 2000

Intuïtieve ontwikkeling

An Van Hassel in Mechelen 2000 – 2002

Cranio-sacrale seminaries

Etienne Peirsman

Talking to the Heart, Merelbeke 2008

Cranio-sacrale bij Baby’s, Kapelle Op den Bos, 2009

Kritische ontwikkelings-

begeleiding

Methode Hendrickx, Leuven, 2006

Adres

Punt 36, 2270 Herenthout
(Dinsdag, woensdag en vrijdag)

Telefoon

0499/83.80.55 (Herenthout)

015/20.11.45 (Mechelen)