0499/83.80.55

Brainspotting

Brainspotting is een interessante behandelingswijze die de mogelijkheid in zich heeft om diepere problematiek/trauma te helpen verwerken. 

Deze is ontstaan uit de EMDR, kort na 9/11, en is geëvolueerd tot een op zich staande succesvolle manier van helpen bij traumaverwerking.

David Grand heeft de methode gaandeweg, vanuit klinische ervaring, ontwikkeld tot op de dag van vandaag. Brainspotting is evidence based wint gestaag aan interesse en mensen die erin opgeleid zijn.

Een kernstelling is dat “waar je naar kijkt, bepaalt hoe je je voelt”.

Samen met de patiënt wordt er bij een vooraf afgesproken thema gezocht naar de bijbehorende beste oogpositie. Deze wordt dan gemarkeerd met een pointer en van daar af verwerkt de patiënt met de hulp/ondersteuning van de therapeut op een stabiele haalbare manier. De setting  zo dat er voldoende ruimte is om oude opgeslagen onverwerkte problemen te kunnen verwerken.

Voor meer info : www.brainspotting.be

Als osteopate heb ik de mogelijkheid/capaciteit om beide technieken te combineren. Dit wordt voorafgaandelijk besproken, hoe en wat er het beste voelt voor de patiënt.