0499/83.80.55

Gebruikte therapievormen

Osteopathie, fasciatherapie mdb, brainspotting,
cranio-sacrale therapie en energetisch werk.

Osteopathie

Osteopathie is een holistische therapie, ontstaan in Amerika door dr. Andrew Taylor Still. Kenmerkend is de aanpak van de gehele persoon en niet alleen de ziekte (de symptomen) op zich. Eén van de basismotto’s is “Leven is bewegen”. Elk bewegingsverlies veroorzaakt energieverlies. Een verminderde beweeglijkheid van de weefsels en structuren veroorzaakt een verstoorde doorbloeding en/of zenuwgeleiding. Dit heeft een onevenwicht tot gevolg en kan tot ziekte of ongemak leiden.

Fasciatherapie mdb

De fasciatherapie mdb (Méthode Danis Bois) is een zachte, niet-manipulatieve behandelingsvorm. Het is prof. Dr. Danis Bois (een Franse osteopaat) die zo’n 30 jaar geleden deze methode heeft ontwikkeld. Tijdens het behandelen als osteopaat voelde hij een “beweging” (de interne beweging ) in het lichaam van zijn patiënten die hij steeds verder is gaan onderzoeken.

 

Cranio-sacrale therapie

De cranio-sacrale therapie is ontstaan uit de osteopathie. Het is er een onderdeel van dat uitgegroeid is tot een volledig op zichzelf staande therapievorm. De methode is gebaseerd op de wetenschappelijke ontdekkingen van Dr. William Sutherland en Dr. John Upledger. (beiden osteopaat)

Energetisch werk

Wikipedia zegt dat het energetisch lichaam (subtiele lichaam, etherische lichaam) een verzamelnaam is voor alle veronderstelde energiestromingen in het lichaam inclusief die plaatsen waar de energiestromen plaatsvinden. Het energetisch therapeutisch werk is heel uitgebreid en omvangrijk.

Brainspotting

Brainspotting is een interessante behandelingswijze die de mogelijkheid in zich heeft om diepere problematiek/trauma te helpen verwerken.

Een typische eigen
manier van werken

Jarenlange ervaring na en met verschillende opleidingen maken dat ik uiteindelijk op een heel eigen authentieke manier werk. De basis blijft osteopatisch, het holistische. De toegang en de manier gebeurt vooral vanuit de fasicatherapie en de finesse komt door de kennis uit de cranio-sacrale en het energetisch werk. Dit alles vanuit mijn ingesteldheid en intentie om de persoon op tafel zo volledig en zo diep mogelijk te raken.

Vergoedingen

Wil je meer te weten komen over de vergoedingen? Dat kan ook online. Voor specifieke vragen, raden we je aan een e-mail te sturen of even telefonisch contact op te nemen.