0499/83.80.55

Voor baby’s

Baby’s kunnen om diverse redenen  terecht voor een behandeling. De meest voorkomende klachten zijn reflux – darmkrampen – overstrekken – torticollis – frequent huilen – slecht slapen – rusteloosheid …

 

Veel problemen zijn in 3 à 4 behandelingen een stuk beter of zelfs helemaal opgelost. Sommige hardnekkige moeilijkheden vragen om iets langere opvolging. Een enkele keer slaat de therapie maar moeizaam of niet aan.

Als je met een baby langskomt, hoef je niets aan zijn of haar voedingsschema te veranderen. Wanneer het tijdstip om te eten net tijdens de behandeling valt, stoort dit de therapie niet. Er kan gewerkt worden tijdens de (borst)voeding. In geval van flesvoeding kan het flesje opgewarmd worden.

 

Iedere baby reageert verschillend op de behandeling.  Zo’n 70 % is moe na een sessie en slaapt nadien langer en dieper dan ze voorheen deden. Ongeveer 30 % echter heeft een soort reactie op de therapie en kan tot 24u erna lastiger zijn dan gewoonlijk. Tijdens de behandeling vallen sommige baby’s in slaap terwijl anderen zich eerder verzetten en het op een huilen zetten.  Alles is mogelijk en veel hangt af van het moment.

Het is wenselijk dat er geen oudere broers of zusjes meekomen naar de behandeling want alle aandacht en hulp van de ouder(s) is nodig voor de baby. Soms worden moeder en baby samen behandeld. Indien nodig is het aangeraden dat de mama zich zelf ook apart laat behandelen.