0499/83.80.55

Voor volwassenen

Volwassenen kunnen voor veel verschillende aandoeningen langskomen. Er zijn de klassieke, vooral fysieke klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn. Veel problemen echter situeren zich meer op psycho-emotioneel vlak, bijv. hyperventilatie, burn-out, angsten …

 

In geval van diepgewortelde ernstige pathologie (die de persoon al een tijdlang kwellen), die moeilijker oplosbaar of te genezen zijn zoals bijv. kanker, fybromyalgie of CVS, wordt de behandeling eerder als begeleidend of ondersteunend ervaren. De therapie spitst zich dan vooral toe op het verhogen van het comfort door bijv. pijnverlichting of een beter slaappatroon te bekomen. Afhankelijk van de klacht en de ernst ervan wordt er geopteerd voor een half uur of een volledig uur.
De behandeling bestaat hoofdzakelijk uit een manuele behandeling op tafel al dan niet aangevuld met oefentherapie in zit of stand. Aan het einde van de sessie wordt er steeds uitgewisseld wat de ervaring was voor de patiënt en wat ik zelf gevoeld heb. Op die manier is er zicht op de evolutie door te vergelijken met voorgaande behandeling(en) en de toestand bij de allereerste behandeling.